Hvordan kommer du igen
og får kontrakt i Superligaen,
når flere klubber har sagt nej?

Målmand Victor Smedsrud, SønderjyskE, er historien om mental styrke

og en enorm træningsindsats hos bl.a. Soccer Skills Academy

Mandag 28. maj 2018 kunne bold.dk bringe nyheden: ’SønderjyskE skriver med ung keeper’ og i artiklen udtalte Superligaklubbens sportschef Hans Jørgen Haysen:

– Victor har et stort potentiale, og det er fuldt fortjent, at han bliver belønnet med en kontrakt. Specielt dette år har Victor lagt meget på, ikke mindst på sin professionalisme hele vejen rundt som eliteidrætsudøver.

Forud var gået et forløb, der ville have slået de fleste ud – specielt fordi målmandsposten byder på så få muligheder for at komme med i en elitetrup sammenlignet de mange positioner i marken.

– Jeg havde forsøgt mig i andre klubber, bl.a. FC Nordsjælland og AB, hvor man ikke ville satse på mig, fortæller Victor Smedsrud. – Vælger derfor at tage til BSF, hvor det vender for mig. Efter 9. klasse går turen til Haderslev Idrætsefterskole, der fungerer som akademi for SønderjyskE. Så jeg flytter faktisk hjemmefra som 15-årig, og det gode træningsmiljø kommer til at betyde meget for min udvikling.

– Samtidig fortsætter jeg mit forløb med intensive specialtræninger hos Soccer Skills Academy, hvor instruktør Frederik Ingerslev selv har været målmand på eliteplan. Vi træner og sparrer sammen i ferier eller omkring de helligdage og forlængede weekender, hvor jeg ikke er optaget i Haderslev. Frederik ser også de kampe, jeg spiller på Sjælland for SønderjyskE U17 og U19 – og hans hårde træninger og mange praktiske tips giver mig noget ekstra.

– Vi arbejder målrettet med forskellige temaer, hvor jeg kan udvikle mit målmandsspil, og kommer frem til nogle gode løsninger. For eksempel det at turde gå længere ud af målet og dominere feltet, for jeg har højden med mig. Her skal jeg huske på, at det aldrig skader at fejle – for det er i virkeligheden dét, man lærer mest af.

– Det er noget af det, vi har fokus på, og det samme gælder spillet med fødderne, hvor mange er gået helt væk fra at samle bolden op og sparke langt ud. Jeg skal være som en ekstra markspiller, og det håndplukker de store klubber efter.

Ingen skal fortælle mig,

at jeg ikke kan nå min drøm!

Hos Frederik Ingerslev, målmandstræner hos Soccer Skills Academy, er glæden over Victors nye aftale med SønderjyskE stor:

– Når man arbejder med så unge gutter, der oplever at løbe panden imod i andre klubber, skal man kunne se en reaktion: ”Fandeme nej! Ingen skal fortælle mig, at jeg ikke kan nå mit mål eller min drøm”.

– Efter skuffelsen havde lagt sig, snakkede vi om, hvad der skal til. Hvilke steps skal man tage? Og i Victors situation dengang blev løsningen at tage et skridt ned for senere at kunne tage to skridt op. Derfor var BSF, som har et godt målmandsmiljø, et naturligt valg – og så begyndte vi ellers at bygge på.

– Samtidig kunne han sparre og specialtræne med mig. Komme tilbage hele tiden og fortsætte den udvikling, vi var i gang med. Det var første del, og der var Haderslev Idrætsefterskole ikke inde i billedet. Den kommer til senere, og som en del af deres samarbejde med SønderjyskE kommer Victor til en slags optagelsesprøve, hvor de vurderer, om man kan være med på eliteplan.

– Jeg bliver kontaktet af SønderjyskE, der vil høre mere om Victor. Jeg anbefaler dem at tage ham, fordi han er træningsparat – er eliteparat – og enormt gerne vil det. Det passer perfekt med, at han i efterskolens regi kan gå til morgentræning og efterfølgende til træning i deres elitecenter, og hvad der ellers kræves. Et stort spring frem i hans udvikling på et tidspunkt, hvor han har trænet cirka et halvt år hos mig og i sin klub BSF.

Victor Smedsrud er født den 26. november 1999. Har i sæsonen 2017-18 spillet 23 kampe (6 clean sheets) for SønderjyskE i U19 Drenge Divisionen og er tiltrådt på sin nye kontrakt pr 1. juli 2018.

 

* * *

 

 

Målmandstræning 1:1 privat

Privat Målmandstræning